Jak na rámeček s plexisklem

Návod na vložení obrázku do rámu s plexisklem

Pokud jste si zakoupili rám s plexisklem místo skla, získali jste několik výhod. Rámy jsou lehké, mnohem odolnější než sklo, a proto se dají poměrně snadno převážet. Plastová deska je pružná a nehrozí nebezpečí rozbití jako rámů se sklem. Tyto rámy jsou zvláště vhodné do prostor, kde se nemohou v případě nehody objevit střepy ze skla. Jedná se o prostory, jako jsou nemocnice, úřady, dětské pokoje, školy, tělocvičny, bazény a další různé veřejné prostory.

Než takový rám začnete používat, je nutné z plexiskla sejmout ochrannou fólii z výroby. Fólie chrání plexisklo před poškozením při výrobě a přepravě rámů. Pokud ji nesejmete, zhorší se optické vlastnosti. Některé fólie jsou potištěny eko symbolem, který vám připomene nutnost jejího sejmutí.

jak-na-ram-plexisklo


Krok 1 - Vybalte rám opatrně z obalu a položte jej čelní stranou na rovnou čistou plochu, kde nehrozí poškrábání rámu či plexiskla. Ideální je použít jemný textil jako deku nebo ručník. Uvolněte postupně všechny kovové spony mírným stlačením a otočením.

jak-na-ram-plexisklo-2


Krok 2 - Vyjměte zadní desku rámu a vložený papír. Ze strany, na kterou přiložíte obrázek, odstraňte ochrannou fólii. Snažte se co nejméně dotýkat této plochy. Po sejmutí fólie bude povrch hladký a čistý.

jak-na-ram-plexisklo-1


Krok 3 - Na lesklé a čisté plexisklo položte obrázek. Poté plexi otočte a na druhé straně  sejměte fólii pouze částečně od okraje tak, abyste mohli vložit plexisklo do rámu.

jak-na-ram-plexisklo-3


Krok 4 - Otočte plexisklo motivem do rámu a zaklopte obrázek deskou. Pomocí systému spon pro zafixování rámu spony mírným stlačením a otočením zaklapnete do drážky v rámu.jak-na-ram-plexisklo-4


Krok 5  - Rám otočte a strhněte ochrannou fólii z čelní stany plexiskla. Plexisklo můžete opatrně čistit měkkým čistým hadříkem. Nezapomeňte, že plexisklo není tak tvrdé jako sklo a může se snadno poškrábat. K čištění nepoužívejte chemické přípravky, rozpouštědla a hrubé utěrky s brusným účinkem.

jak-na-ram-plexisklo-5


Krok 6 -  Rám zavěste na stěnu za připravené kovové závěsy a užívejte si krásný pocit z vašeho oblíbeného obrázku, plakátu či fotky. Doufáme, že naše rámečky splnily vaše očekávání a přinesou vám mnoho radosti.