Jak vybrat fotoalbum

Vybíráte album na fotky?

Poradíme vám, na co si dát při jeho výběru pozor. Jedna z prvních věcí, které řešíme, je kapacita fotoalba, tedy kolik fotografií, by se mělo do něho vejít. Podle toho budeme vybírat typ fotoalba a jeho provedení. Nejrozšířenějším typem je dnes takzvané zasunovací fotoalbum, které má systém průhledných kapes na papírových listech s místem na popis. Jestli vám takové album vyhovuje, budete si převážně vybírat album s kapacitou 100 fotek, 200 nebo 300 fotografií.

Mrkněte se na naše fotoalba a pomocí filtrů na levé straně si zvolte požadovanou kapacitu podle počtu fotek nebo stran.

zasunovaci-fotoalbum

Pokud si ale chcete se svými fotografiemi pohrát, sami si je nalepit, doplnit suvenýrem z cest, vstupenkou a vytvořit si vlastní originální předmět, připadá v úvahu klasické fotoalbum. Přečtěte si tipy a triky, jak fotografie vlepovat, poradíme, kdy je vhodnější použít růžky, podlepky nebo lepidlo. Dalším oblíbeným způsobem je samolepicí album, které vám umožňuje vlepovat fotografie pod fólii jednoduchým způsobem. Abychom našim zákazníkům co nejvíce usnadnili výběr toho správného fotoalba, nabízíme u našich výrobků ikonu s kapacitou alba.

kapacita-fotoalbum

Ikonka zobrazuje všechny potřebné údaje, kolik fotografií se do daného fotoalba vejde, jako je počet a rozměr stran - neplést s počtem listů. Dále obsahuje údaj o maximálním počtu fotografií od jednoho formátu, které album pojme. Pozor! Jedná  se ale o maximální počet při plném využití místa v albu. Takové uspořádání ale nemusí být esteticky vhodné už proto, že je nutné některé fotografie lepit na šířku a jiné na výšku, a navíc kombinováním různých formátů fotek se kapacita alba také sníží. Důležité pro vás ale je, že znáte rozměr a počet stran ve vybraném fotoalbu.

kapsa-na-cd

Jak postupovat při rozvržení fotek do alba?

Vezměte si papír velikosti strany alba, fotografie postupně přikládejte a dle toho si rozvrhněte, která fotka na jaké straně bude. Podle toho nechte vyvolat přesné množství fotografií. Předejte tak nepříjemnému překvapení, kdy jste na konci alba, ale zbylo vám ještě několik fotografií.

Malý tip na konec. Fotografie z alba si uložte na CD či DVD, tento disk vložte do obálky a nalepte jej na zadní stranu fotoalba. Je to velmi praktické, když chcete některé fotky z alba nechat dodatečně vyrobit nebo když o své fotky v počítači z jakéhokoliv důvodu přijdete.